Cindy Lynn Brown

jeg er født i Århus og opvokset i en dansk/amerikansk familie. Jeg har altid været et skrivende menneske og vidste allerede som 6-årig at jeg ville være forfatter. Hver af mine bøger er forskellige, fordi jeg arbejder tematisk og også sigter efter at udfordre mig selv formmæssigt i hver ny bog. Det teksterne har til fælles er at de ofte kredser om verden - dens mangfoldighed, skrøbelighed, rædsel og absurditeter.

Jeg er ret tændt på kollektivt skrivesamarbejde og crossover-samarbejder mellem skrivning og andre kunstformer og har kastet mig ud i flere af slagsen, en del endnu work-in-progress og andre afsluttede. Jeg rejser gerne ud i verden på skriveresidencies og til konferencer og poesifestivaller hvor jeg taler om literatur eller optræder med mine digte.

jeg er uddannet Mag.Art i litteraturvidenskab og skrivekunst og arbejder foruden mit forfatterskab som oversætter, redaktør, underviser i skrivekunst og engelsk samt erindringsskriver.

Udgivelser:
Korrektur
, Ildebefindende, Rigtige børn vokser - ikke op i forbifarten, Game, Din lille darling og Ingen kan se os bagfra samt romanen Mute skrevet sammen med Anders Vægter Nielsen.

 

Oversættelser af mine digte

Jeg har digte oversat til: bengali, engelsk, fransk, italiensk, kinesisk, koreansk, kroatisk, nepalesisk, slovensk, tyrkisk, ukrainsk

Se udvalgte eksempler:

Digte på engelsk i Feminist Wire

Digte på fransk i Convergences

Digt på italiensk oversat af Giovanni Agnoloni

Fem digte fra Korrektur oversat til bengali af Anisur Rahman

Rigtge børn vokser ikke op i forbifarten udkom på kroatisk i 2016 med titlen Prava djeca (ne) odrastaju usput (forlaget mala Zvona)

Kroatisk essay her

 

Modtog i 2013 Landbrugets Kulturfonds poesipris.

Interview i Ugeavisen Odense

 

 

Udover de seks digtsamlinger: har jeg bidraget med tekster til tidsskrifter og antologier i Danmark og udlandet.

Antologier: Dansk Höst, 2016, Unexpected Encounters, 2016, I kveld blev der banket på helvedes port, 2016, Halfdanske digte, 2015, Rejsekammearaten, 2015, Trafik fra en undren, 2015, Aloznogrog, 2015, Vi står solidt plantet, 2013,Vintage, 2013,Ord til Flygenring, 2013, Mellem Broer, 2012, Sølvbyen, 2011, Kærlighed, 2010, Fragmenter, 2010, Vejviser, 2010, Ordloest 2009, Quintologi, 2008, Påskeantologi 2008, Døre på klem, 2006, Understrømme, 1997